Stoltenberg: Ţările NATO trebuie să reducă dependenţa externă în privinţa produselor esenţiale

Statele membre ale Alianţei Nord-Atlantice trebuie să fie pregătite mai bine pentru crize medicale şi să reducă dependenţa de exterior în materie de aprovizionare cu produse esenţiale, afirmă secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

325 afișări
Imaginea articolului Stoltenberg: Ţările NATO trebuie să reducă dependenţa externă în privinţa produselor esenţiale

Stoltenberg: Ţările NATO trebuie să reducă dependenţa de exterior în privinţa produselor esenţiale

"Trebuie să extragem învăţături de pe urma acestei crize şi să ne pregătim mai bine pentru următoarea", a declarat Jens Stoltenberg în cursul unei conferinţe de presă desfăşurate la Bruxelles înaintea unei reuniuni a miniştrilor statelor NATO pe tema efectelor pandemiei.

"Statele membre trebuie să acumuleze stocuri de produse", inclusiv medicale, "din producţie proprie, pentru a se evita dependenţa prea mare de exterior", a subliniat Jens Stoltenberg, citat de cotidianul Le Figaro.

"Această criză va avea consecinţe economice. Creşterea economică este afectată, la fel şi cheltuielile publice", a continuat Stoltenberg.

Statele NATO au asumat angajamentul de a aloca cel puţin 2% din PIB pentru cheltuieli de apărare, până în 2024. "Este prematur să spunem dacă aceasă criză va avea impact asupra acestui angajament. Deocamdată, aliaţii nu au furnizat date actualizate, încă pun accent pe problemele imediate, pe mijloacele de salvare a vieţilor", a spus Stoltenberg.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici