Stoltenberg vrea intensificarea eforturilor de apărare, în contextul competiţiei geopolitice

Alianţa Nord-Atlantică trebuie să suplimenteze eforturile pentru garantarea securităţii statelor membre, în contextul intensificării competiţiei pe plan mondial, a afirmat miercuri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

256 afișări
Imaginea articolului Stoltenberg vrea intensificarea eforturilor de apărare, în contextul competiţiei geopolitice

Stoltenberg vrea intensificarea eforturilor de apărare, în contextul competiţiei geopolitice

"Trebuie să dublăm eforturile pentru a garanta securitatea a un miliard de locuitori din ţările NATO. Transformarea Alianţei noastre în ultimul deceniu a fost pur şi simplu remarcabilă", a afirmat Stoltenberg, citat de cotidianul Le Monde.

"De când Rusia a anexat ilegal Crimeea şi a trimis trupe în sudul Ucrainei în 2014, am intensificat pregătirea forţelor noastre, am detaşat trupe combatante în estul Alianţei pentru prima oară în istorie, iar aliaţii europeni şi Canada au cheltuit 350 de miliarde de dolari în plus pentru apărare", a precizat Stoltenberg.

"Războiul de mare intensitate a revenit în Europa. Concurenţa mondială se intensifică, regimurile autoritariste contestă valorile noastre, interesele şi securitatea noastră; s-au intensificat şi alte ameninţări, de la terorism la atacuri cibernetice, de la proliferare nucleară la schimbări climatice", a susţinut Stoltenberg.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici