Strategia de apărare antirachetă a SUA:Coreea de Nord reprezintă în continuare o "ameninţare extraordinară"

Preşedintele SUA, Donald Trump, a prezentat joi o nouă strategie de apărare antirachetă, raportul menţionând despre Coreea de Nord că este în continuare o "ameninţare extraordinară", deşi în urma cu şapte luni liderul de la Casa Albă anunţa că ameninţarea reprezentată de Phenian a fost eliminată.

766 afișări
Imaginea articolului Strategia de apărare antirachetă a SUA:Coreea de Nord reprezintă în continuare o "ameninţare extraordinară"

Strategia de apărare antirachetă a SUA:Coreea de Nord reprezintă în continuare o "ameninţare extraordinară"

Strategia de apărare antirachetă, care, de asemenea, semnalează cu preocupare capabilităţile sporite ale Iranului, Rusiei şi Chinei, reprezintă o analiză amplă a eforturilor de a proteja Statele Unite de rachetele inamice, inclusiv prin planurile de a dezvolta senzori în spaţiu şi de a studia dezvoltarea de arme spaţiale, informează cotidianul The New York Times.

Deşi acum există o posibilă nouă cale spre pace cu Coreea de Nord, continuă să reprezinte o ameninţare extraordinară şi Statele Unite trebuie să rămână vigilente", se afirmă în raport.

Donald Trump nu a menţionat ameninţarea balistică nord-coreeană în discursul său susţinut la Pentagon, însă Patrick Shanahan, secretarul interimar al Apărării, a afirmat că capabilităţile balistice ale Phenianului reprezintă o "sursă semnificativă de îngrijorare".

Raportul este dat publicităţii într-un moment relativ incomod pentru preşedintele Trump, care urmează să primească vineri vizita unui emisar nord-coreean, ocazie cu care cele două părţi ar putea stabili organizarea unui nou summit între Trump şi Kim Jong-Un, liderul regimului de la Phenian.

Cei doi lideri au semnalat că doresc să se întâlnească din nou, mai ales că negocierile între SUA şi Coreea de Nord sunt în impas.

Persoane familiare cu schimburile diplomatice între Phenian şi Washington au transmis că summitul, al doilea între cei doi lideri, ar putea avea loc în martie sau aprilie, la Da Nang, în Vietnam.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici