Strategia UE de a stimula industria cipurilor şi de a concura cu Asia primeşte aprobarea finală

  • Statele membre ale Uniunii Europene au dat marţi aprobarea finală pentru planul general al blocului de extindere a producţiei de semiconductori.
  • UE depune eforturi masive în încercarea de a reduce dependenţa de Asia pentru cipurile vitale în era tehnologiei.
1322 afișări
Imaginea articolului Strategia UE de a stimula industria cipurilor şi de a concura cu Asia primeşte aprobarea finală

Miniştrii Consiliului UE au semnat Actul European privind Cipurile, care va canaliza 43 de miliarde de euro în fonduri publice şi private şi va permite acordarea de ajutoare de stat pentru industria semiconductorilor de pe continent. Liderii UE doresc să folosească aceşti bani pentru a demara investiţii masive în noi facilităţi de fabricare a cipurilor, dublând cota blocului celor 27 de ţări în producţia mondială de semiconductori la 20% până în 2030.

Asia reprezintă cea mai mare parte a producţiei mondiale de semiconductori, un rol crucial care a fost observat în timpul pandemiei COVID-19, când întreruperile lanţului de aprovizionare au dus la penurii prelungite de automobile, smartphone-uri şi dispozitive medicale, informează AP.

Guvernele occidentale încearcă să se desprindă de Asia. Statele Unite au lansat propria lege privind cipurile, în valoare de 52 de miliarde de dolari, iar Marea Britanie are o strategie mai mică, de 1,2 miliarde de dolari. Companii precum Intel au dezvăluit planuri de investiţii ambiţioase pentru Europa.

Cipurile sunt circuite integrate încorporate într-un semiconductor, un material, în special siliciu, care poate gestiona fluxul de curent electric. Termenii "cip" şi "semiconductor" sunt adesea utilizaţi în mod interschimbabil.

Actul UE privind cipurile va intra în vigoare după ce va fi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici