Studenţii de la Harvard au creat un site pentru refugiaţi şi persoanele care oferă găzduire

Studenţii de la Harvard au creat un site pentru refugiaţii din Ucraina şi persoanele care oferă găzduire celor fugiţi din calea războiului.

230 afișări
Imaginea articolului Studenţii de la Harvard au creat un site pentru refugiaţi şi persoanele care oferă găzduire

Studenţii de la Harvard au creat un site pentru refugiaţi şi persoanele care oferă găzduire

Doi studenţi de la Harvard au realizat un site care contectează miile de refugiaţi din Ucraina cu persoanele din toată lumea dispuse să-i găzduiască.

Peste trei milioane de oameni au fugit din Ucraina de la începerea invaziei ruse, iar adolescentul Avi Schiffmann a simiţit nevoia să se implice, relatează CNN. El şi-a contactat colegul Marco Burstein şi i-a prezentat ideea. Ulterior, cei doi au construit site-ul pentru refugiaţi.

„Ei au nevoie de asistenţă de urgenţă la nivel mare şi a trebuit să găsesc o metodă ca acest lucru să se întâmple imediat”, a spus Schiffmann pentru CNN.

Site-ul „Ukraine Take Shelter” a fost lansat pe 3 martie şi, în mai puţin de o săptămână, peste 4.000 de oameni s-au înscris pentru a oferi cazare refugiaţilor.

Site-ul este simplu de utilizat, iar ofertele privind cazarea, cu amănuntele necesare, sunt oferite pe oraşe şi regiuni. La final, refugiatul poate contacta persoana care oferă ajutor cu ajutorul informaţiilor oferite pe site.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici