Studiu: Coronavirusul „afectează” placenta femeilor însărcinate infectate

Un studiu realizat de Universitatea Northwestern din Statele Unite arată că noul coronavirus afectează circulaţia sângelui în placenta femeilor însărcinate infectate, scrie Today.com

997 afișări
Imaginea articolului Studiu: Coronavirusul „afectează” placenta femeilor însărcinate infectate

Studiu: Coronavirusul „afectează” placenta femeilor însărcinate infectate

Studiul a fost realizat pe 16 femei care au testat pozitiv pentru COVID-19 şi au născut în perioada martie - mai la Northwestern's Memorial Hospital din Chicago. Analizând placenta, cercetătorii au constatat că aceste mame „au avut semnificativ mai multe şanse” să aibă vasele de sânge afectate.

Toţi bebeluşii s-au născut perfect sănătoşi şi nu au testat pozitiv pentru COVID-19. Dar autorii studiului spun totuşi că noul coronavirus „ar putea provoca modificări ale placentei, ceea ce are câteva implicaţii destul de semnificative pentru sănătatea unei sarcini".

Dr. Jeff Goldstein, unul dintre co-autorii studiului a declarat că „Ar putea provoca un flux de sânge mai mic în placentă, ceea ce duce la o posibilă scădere a oxigenării şi a cantităţii de nutrienţi pe care o primeşte fătul”

Dintre cele 16 mame care au participat la studiu, 15 au fost infectate în timp ce se aflau în cel de-al treilea trimestriu de sarcină şi au născut. Cea de-a 16-a mamă, care a fost asimptomatică, a avut un avort spontan la 16 săptămâni, dar nu se ştie dacă acesta s-a datorat infectării, a spus Goldstein.

Cele 15 mame care au născut au fost fie asimptomatice, fie au avut simptome uşoare de COVID-19.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici