STUDIU: Mai mult de una din cinci persoane din milioanele de persoane din Lagos din Nigeria a avut COVID-19

  • Studiul sugerează că ratele de infecţie au fost mult mai mari în întreaga ţară decât se credea anterior.
  • Mai mult de una din cinci persoane din statul Lagos din Nigeria a avut anticorpi Covid-19 la sfârşitul lunii octombrie, potrivit unui studiu care sugerează că ratele de infecţie au fost mult mai mari în întreaga ţară decât se credea anterior.
597 afișări
Imaginea articolului STUDIU: Mai mult de una din cinci persoane din milioanele de persoane din Lagos din Nigeria a avut COVID-19

STUDIU: Mai mult de una din cinci persoane din milioanele de persoane din Lagos din Nigeria a avut COVID-19

Centrul pentru Controlul Bolilor din Nigeria (NDCD) şi Institutul pentru Cercetări Medicale au colectat probe de sânge de la peste 10.000 de persoane care trăiau într-un eşantion reprezentativ de gospodării din patru state în septembrie şi octombrie.

Potrivit descoperirilor publicate acum, prevalenţa anticorpilor a fost de 23% în statele Lagos şi Enugu ce însumează peste 16 milioane de oameni, 19% în statul Nasarawa şi 9% în statul Gombe.

Noi variante au apărut rapid în Nigeria, a spus NCDC, şi vor continua să facă acest lucru până când ratele de transmisie vor scădea.

Până în prezent, ţara a înregistrat doar 1.800 de decese din cauza Covid, dar şeful NCDC, Chikwe Ihekweazu, a declarat că rezultatele studiului au însemnat că este „şi mai important” faptul că Nigeria a asigurat vaccinurile. Nigeria, ca şi alte ţări din Africa, s-a străduit să-şi asigure doze de vaccin pe fondul unei concurenţe acerbe la nivel mondial.

Oficialii nigerieni din domeniul sănătăţii au aprobat recent vaccinul Oxford / AstraZeneca pentru utilizare în ţară şi, luni, au solicitat doze de vaccin de la Uniunea Africană (UA) şi programul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii Covax - o platformă care lucrează pentru a asigura vaccinurile pentru ţările africane. Dar autorităţile nu au precizat când vor ajunge vaccinurile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici