Studiu: mediul înconjurător din Australia se află într-un declin şocant

Un raport de mediu a constatat că mediul înconjurător din Australia se află într-un declin şocant, potrivit BBC.

667 afișări
Imaginea articolului Studiu: mediul înconjurător din Australia se află într-un declin şocant

Conform unui raport, mediul înconjurător din Australia se află într-o stare gravă şi se confruntă cu un declin accentuat din cauza unor ameninţări tot mai mari. Studiul sistemelor ecologice din Australia, realizat o dată la cinci ani, a constatat schimbări bruşte generalizate.

Acestea pot fi puse pe seama schimbărilor climatice, a pierderii habitatelor, a speciilor invazive, a poluării şi a mineritului, se arată în raport.

Ameninţările nu sunt gestionate în mod adecvat, ceea ce înseamnă că sunt pe cale să provoace şi mai multe probleme.

Ministrul Mediului, Tanya Plibersek, a declarat că documentul prezintă o realitate „şocantă" şi „uneori deprimantă", promiţând să pună în aplicare noi politici şi legi.

Raportul de 2.000 de pagini privind starea mediului, comandat de guvern, a constatat că 19 ecosisteme sunt în pragul colapsului şi că în Australia există acum mai multe specii de plante alogene decât specii indigene. De asemenea, raportul a stabilit că Australia a pierdut mai multe specii decât orice alt continent.

Totodată, toate categoriile de mediu examinate, cu excepţia uneia, s-au deteriorat din 2016, iar mai mult de jumătate dintre ele se află acum într-o stare „proastă".

„Dacă vom continua pe traiectoria pe care ne aflăm, locurile, peisajele, animalele şi plantele preţioase la care ne uităm când ne gândim la casă s-ar putea să nu mai fie aici pentru copiii şi nepoţii noştri", a declarat Plibersek.

Koala şi cacatua gang-gang se numără printre cele peste 200 de specii de animale şi plante în pericol. Multe dintre aceste specii sunt unice.

În ultimii ani, Australia a suferit o secetă severă, incendii de vegetaţie uriaşe, inundaţii record şi şase evenimente de albire în masă pe Marea Barieră de Corali.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici