STUDIU: vitamina de la care poate porni crearea vaccinului împotriva coronavirusului

Pandemia cu noul coronavirus a provocat o isterie la nivel mondial, aproape 3 milioane de oameni fiind infectaţi cu virusul. Astfel, pentru a combate această pandemie, cercetătorii spanioli vin cu o nouă soluţie care poate fi esenţială în găsirea tratamentului mult dorit de către toată lumea împotriva infecţiei.

7936 afișări
Imaginea articolului STUDIU: vitamina de la care poate porni crearea vaccinului împotriva coronavirusului

STUDIU: vitamina de la care poate porni crearea vaccinului împotriva coronavirusului

 

Conoform Daily Mail, cercetătorii spanioli studiază efectele pozitive pe care le poate avea vitamina D în cazul tratamentului aplicat în infecţia cu noul coronavirus. Studiul început de 10 zile, constă în analizarea efectelor vitaminei D asupra infecţiei cu noul coronavirus.
 
De asemenea, medicii au declarat că vitamina D este foarte utilă pentru întărirea sistemului imunitar, din acest motiv aceasta este analizată pentru a ajuta organismul şi lupta cu alte infecţii de natură respiratorie. Vitamina D, nutrient ce poate fi obţinut pe cale naturală prin expunerea la soare, este considerată drept un posibil tratament şi în cazul tuberculozei, iar în prezent se studiază şi eficienţa pe care o poate avea în cazul unor probleme autoimune.
 
Există dovezi, care au demonstart eficienţa utilizării vitaminei D. O spun specialiştii irlandezi de la Trinity Colleg Dublin, care au arătat că adulţii care au luat vitamina D ca supliment au dezvoltat cu 50% mai puţine infecţii respiratorii decât persoanele care nu au folosit vitamina.
 
„Dacă ai deficineţe de vitamina D, eşti de trei sau patru ori mai expus să răceşti.", a spus Dr. Jenna Macciochi, de la Universtiatea Sussex, relatează Daily Mail.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici