Studiul din 2007 care a prezis pandemia cu coronavirus: „Sunt un rezervor constant de viruşi"

Un studiu efectuat în anul 2007 de către nişte cercetători de la universitatea din Hong Kong a prezis cu exactitate apariţia coronavirusului şi spune că apariţia focarului provine de la mamiferele exotice şi liliecii.

9283 afișări
Imaginea articolului Studiul din 2007 care a prezis pandemia cu coronavirus: „Sunt un rezervor constant de viruşi"

Studiul din 2007 care a prezis pandemia cu coronavirus: „Sunt un rezervor constant de viruşi"

 

Virologii au spus că noul coronavirus provine probabil de la lilieci cu potcoava, iar în urmă cu 13 ani, cercetătorii au evidenţiat speciile exacte şi au avertizat că nu poate fi anulată posibilitatea izbucnirii unui focar de coronavirus.
 
Studiul, intitulat „Sindromul respirator sever acut. Coronavirusul ca agent al infecţiilor emergente şi reemergente”, publicat în 2007 pe Jurnalul Clinic de Microbiologie, a spus că cultura consumării de animale exotice în sudul Chinei poate fi fatală în timp.
 
„Infecţiile cu coronavirus sunt cunoscute pentru a suferi recombinări genetice, ceea ce poate duce la noi genotipuri şi focare. Nu trebuie ignorată posibilitatea reemergenţei sindromului respirator sever acut şi a altor viruşi noi de la animale sau laboratoare. Este esenţială necesitatea conştientizării acestui lucru. Liliecii, în special liliecii cu potcoavă, au fost descrişi ca un rezervor constant de viruşi încă de la începutul anilor 2000." , relatează cercetătorii pentru CNN.com
 
Numărul total de cazuri confirmate în China a ajuns la 81.171, a anunţat autoritatea medicală chineză. Numărul deceselor a atins 3.277, o rată mult mai lentă decât la apogeul crizei.

CIteste si Zona ZERO a pandemiei de coronavirus se deschide. Decizia guvernului chinez intră în vigoare pe 8 aprilie

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici