SUA acuză OMS de lipsă de trasparenţă în ancheta originii noului coronavirus

  • Reprezentanţii SUA au declarat marţi că actualele condiţii în care o echipă de experţi condusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii urmează să investigheze originile noului coronavirus nu au fost negociate în mod transparent sau în conformitate cu mandatul convenit de statele membre.
  • Administraţia Trump a acuzat des agenţia membră a ONU că este „centrată Chinei”, lucru pe care directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, l-a negat în repetate rânduri şi a acuzat China că a ascuns amploarea focarului său iniţial.
983 afișări
Imaginea articolului SUA acuză OMS de lipsă de trasparenţă în ancheta originii noului coronavirus

SUA acuză OMS de lipsă de trasparenţă în acheta originii noului coronavirus

Garrett Grigsby, şeful biroului pentru afaceri globale din cadrul Departamentului de Sănătate şi Servicii Umane al SUA, a declarat adunării ministeriale a OMS că statele membre au fost informate cu privire la termenii de referinţă ai anchetei în urmă cu doar câteva zile.
 
„TOR (termenii de referinţă) nu au fost negociaţi în mod transparent cu toate statele membre ale OMS. TOR şi ancheta în sine par a fi incompatibile cu mandatul oferit de statele membre ”, a spus el, fără a oferi mai multe informaţii.
 
Cel mai important expert al OMS în situaţii de urgenţă, Mike Ryan, a declarat, pe 30 octombrie, că echipa de oameni de ştiinţă condusă de OMS şi omologii lor chinezi au organizat o primă întâlnire virtuală cu privire la investigaţiile comune asupra originii noului coronavirus care a apărut în China la sfârşitul anului trecut şi va urma o deplasare în teritoriu.
 
În întreaga lume, peste 50,74 milioane de persoane au fost raportate a fi infectate şi 1,26 milioane au murit, potrivit unui bilanţ al Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici