SUA analizează posibilitatea unor inspecţii reciproce la baze militare din Cehia şi Rusia

Cehia ar trebui să aibă şansa de a efectua controale la bazele din Rusia, dacă Moscova o va inspecta pe cea care va fi construită pe teritoriul ceh, în cadrul scutului american antirachetă, a declarat adjunctul secretarului american de Stat, Daniel Fried, citat de CTK, în pagina electronică.

14 afișări
Imaginea articolului SUA analizează posibilitatea unor inspecţii reciproce la baze militare din Cehia şi Rusia

Daniel Fried (Imagine: Mediafax Foto)

El a precizat că aceasta este o propunere prezentată de partea americană în timpul unei întrevederi între miniştrii americani şi cei ruşi de Externe şi ai Apărării de marţi, de la Moscova.

Washingtonul a discutat această problemă cu Praga înainte să facă această propunere Moscovei, a explicat Fried.

Potrivit lui, verificările ar putea fi efectuate de ataşaţii militari din cadrul ambasadelor.

Statele Unite propun un model similar pentru Polonia, unde intenţionează să amplaseze zece interceptoare de rachetă.

Fried a declarat că acest model va permite tuturor părţilor implicate să aibă acces la bazele lor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici