SUA anunţă sancţiuni împotriva navei ruseşti ”Fortuna” împlicată în lucrările de construcţie ale gazoductului Nord Stream 2

  • Guvernul SUA intenţionează să impună, marţi, sancţiuni navei ruseşti Fortuna, pentru implicarea sa în lucrările la conducta Nord Stream 2.
  • Ambasada SUA la Berlin a informat guvernul federal german despre această mişcare.
  • Conducta Nord Stream 2 este programată să dubleze cantitatea de gaze naturale ruseşti transportate în Germania prin Marea Baltică, cu scopul de a furniza ţării energie accesibilă pe măsură ce elimină treptat energia cărbunelui şi a energiei nucleare.
2183 afișări
Imaginea articolului SUA anunţă sancţiuni împotriva navei ruseşti ”Fortuna” împlicată în lucrările de construcţie ale gazoductului Nord Stream 2

Profimedia

Guvernul SUA intenţionează să impună, marţi, sancţiuni navei ruseşti Fortuna, pentru implicarea sa în lucrările la conducta Nord Stream 2 a Mării Baltice, relatează dpa.
 
Ambasada SUA la Berlin a informat guvernul federal german despre această mişcare luni, potrivit unei purtătoare de cuvânt a Ministerului Federal al Economiei. „Luăm notă de acest lucru cu regret”, a spus ea.
 
Conducta Nord Stream 2 este programată să dubleze cantitatea de gaze naturale ruseşti transportate în Germania prin Marea Baltică, cu scopul de a furniza ţării energie accesibilă pe măsură ce elimină treptat energia cărbunelui şi a energiei nucleare.
 
Cu toate acestea, Statele Unite sub preşedintele Donald Trump au susţinut că conducta va creşte dependenţa Europei de gazele naturale ruseşti
 
Până în prezent, guvernul SUA ameninţase doar cu sancţiuni pentru controversatul gazoduct, dar încă nu impusese niciuna. Cu noile măsuri punitive, administraţia lui Trump doreşte să pună în aplicare ameninţarea, cu puţin înainte ca mandatul preşedintelui să se încheie miercuri.
 
Din cauza ameninţilor cu sancţiuni, o companie elveţiană a decis să-şi scoată nava specială din zonă la sfârşitul anului 2019. Ca urmare, Nord Stream 2 a trebuit să aducă un alt tip de navă, Fortuna, care este mutată sau ţinută pe loc de alte nave, care necesită un nou permis.
 
Fortuna a părăsit joi oraşul portuar german Wismar şi a fost situată în Marea Baltică, lângă Rostock, până vineri devreme, potrivit site-ului vesselfinder.com.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici