Video SUA anunţă un test reuşit al scutului lor antirachetă

O rachetă americană a reuşit să intercepteze o ţintă, sâmbătă, deasupra Oceanului Pacific, în largul insulelor Hawai, în cadrul unui test al sistemului de apărare antirachetă, a anunţat Agenţia americană de apărare antirachetă (MDA), citată de AFP.

2 afișări

Ţinta a fost atinsă sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 05.15 GMT (08.15 ora României), în largul bazei de la Kauai. Acesta este cel de-al 31-lea test reuşit al scutului antirachetă, efectuat din 2001 - dintr-un total de 39 de teste - şi al patrulea pentru acest tip de rachetă care zboară la altitudine foarte mare (Terminal High Altitude Area Defense - THAAD), a precizat MDA.

Obiectivul testului a fost să demonstreze buna coordonare între staţia radar, lansatorul de rachete, punctul de control antiincendii şi interceptor, pentru a detecta, urmări şi distruge ţinta, folosind numai forţa de coliziune între cele două rachete, a explicat MDA.

Testul a fost efectuat pe fondul tensiunilor cerscânde dintre Washington şi Moscova, pe tema proiectului Statelor Unite de a-şi extinde scutul antirachetă în Europa.

Statele Unite negociază de peste un an instalarea în Polonia a zece rachete antirachetă şi a unui radar în Cehia, însă discuţiile cu Rusia, care consideră aceste instalaţii americane din apropierea frontierei sale o ameninţare la adresa obiectivelor ei strategice, sunt în impas.

Vineri, preşedintele rus Vladimir Putin a comparat disputa cu criza rachetelor cubaneze, dim 1982, comparaţie pe care SUA au calificat-o drept "neadecvată".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici