SUA apreciază că relaţia cu Pakistanul este prea importantă să eşueze

Relaţia dintre Statele Unite şi Pakistan este prea importantă să eşueze, a apreciat vineri Departamentul de Stat, în timp ce o nouă criză se desfăşoară între cele două guverne.

122 afișări
Imaginea articolului SUA apreciază că relaţia cu Pakistanul este prea importantă să eşueze

SUA apreciază că relaţia cu Pakistanul este prea importantă să eşueze (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Menţionând obstacolele multiple din calea alianţei în 2011, Mark Toner, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, a declarat că Washingtonul şi-a asumat de fiecare dată "angajamentul de a lucra cu Pakistanul".

"Considerăm că trebuie să colaborăm cu Pakistanul. Este foarte important", a subliniat acesta. "Problemele şi provocările pe care le confruntăm sunt foarte importante".

Relaţiile americano-pakistaneze au continuat să se deterioreze anul acesta. După moartea lui Osama ben Laden, liderul Al-Qaida, ucis de un comando american care a operat în mai în Pakistan fără a anunţa armata, o greşeală NATO a cauzat moartea a 24 de soldaţi pakistanezi la sfărşitul lui noiembrie.

Aceste evenimente nu au rupt alianţa care permite Pakistanului, o ţară afectată de corupţie şi cu o situaţie economică problematică, să beneficieze de un ajutor financiar american, iar americanilor le permite să menţină un aliat instabil, influenţat de islamism şi care deţine arma nucleară.

Întrebat cu privire la viitorul alianţei, Toner a declarat că Statele Unite susţin "o relaţie mai apropiată şi productivă cu Pakistanul, atât pe plan militar cât şi pe plan politic", deoarece "este o relaţie care trebuie să funcţioneze".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici