SUA: Asaltul ruso-sirian asupra Alepului constituie un "cadou" pentru reţeaua teroristă Stat Islamic

Ofensiva forţelor ruse şi siriene asupra oraşului Alep este un adevărat "cadou" pentru reţeaua Stat Islamic, pentru că va genera un număr şi mai mare de simpatizanţi pentru organizaţia islamistă, a afirmat Samantha Power, ambasadoarea SUA la ONU, potrivit agenţiei Reuters.

4128 afișări
Imaginea articolului SUA: Asaltul ruso-sirian asupra Alepului constituie un "cadou" pentru reţeaua teroristă Stat Islamic

SUA: Asaltul ruso-sirian asupra Alepului constituie un "cadou" pentru reţeaua teroristă Stat Islamic (Imagine AFP)

Samantha Power a declarat că acţiunile Rusiei şi a regimului Assad în oraşul Alep "vor genera şi mai mulţi refugiaţi, mai multă radicalizare," adăugând că "Ceea ce fac ei reprezintă un cadou pentru ISIL (Stat Islamic) şi al-Nusra, grupurile pe care pretind că doresc să le înfrângă".

Anterior, Rusia a acuzat Statele Unite că "de facto sprijină terorismul" în Siria. Sergei Ryabkov, ministrul adjunct de Externe al Rusiei, a declarat joi că Rusia este indignată de tonul ameninţător al ultimelor declaraţii ale Statelor Unite în privinţa Siriei, privindu-le drept un echivalent al susţinerii terorismului.

Sergei Ryabkov a făcut referire la o declaraţie făcută de John Kirby, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, care a afirmat miercuri că Rusia are trebui să fie interesată de stoparea violenţelor din Siria pentru că extremiştii ar putea exploata vidul de putere existent în zone din teritoriul sirian pentru a lansa atacuri "împotriva intereselor ruse şi poate chiar asupra oraşelor din Rusia".

Stephen O'Brien, şeful operaţiunilor umanitare ale ONU, a declarat că situaţia actuală din zona de est a Alepului reprezintă "cea mai gravă catastrofă umanitară văzută până acum în Siria".

"Se pare că singura metodă de descurajare rămasă este responsabilitate reală în faţa dezgustului şi a opiniei publice mondiale - pentru că nimic altceva nu pare să poată opri acest măcel, comis în mod deliberat şi gratuit," a adăugat oficialul ONU.

Pe de altă parte, ambasadorul sirian la ONU, Bashar Ja'afari, a respins acuzaţiile, declarând: "Guvernul sirian nu bombardează civili. Aceştia sunt propriul nostru popor. Noi nu bombardăm civili, noi nu ucidem civili. Noi nu bombardăm convoaie umanitare. Nu facem asta. Cei care au comis aceste lucruri sunt teroriştii".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici