SUA au aprobat vânzare de tancuri Abrams în valoare de 2,53 miliarde de dolari către România / "O forţă credibilă şi capabilă să descurajeze adversarii şi să participe la operaţiunile NATO"

Washingtonul a aprobat joi o vânzare de tancuri în valoare de 2,53 miliarde de dolari către România. Numărul de tancuri nu este precizat, dar cel mai probabil este vorba de 54 de tancuri.

2367 afișări
Imaginea articolului SUA au aprobat vânzare de tancuri Abrams în valoare de 2,53 miliarde de dolari către România /  "O forţă credibilă şi capabilă să descurajeze adversarii şi să participe la operaţiunile NATO"

SUA a aprobat vânzare de tancuri Abrams în valoare de 2,53 miliarde de dolari către România / "O forţă credibilă şi capabilă să descurajeze adversarii şi să participe la operaţiunile NATO"

Departamentul de Stat al SUA a aprobat o vânzare de tancuri de luptă principale Abrams către România pentru o sumă estimată la 2,53 miliarde de dolari, potrivit unui anunţ al Pentagonului. Congresul trebuie acum să ratifice acordul de vânzare.

Această tranzacţie „va sprijini obiectivele de politică externă şi de securitate naţională ale SUA prin îmbunătăţirea securităţii unui aliat NATO”, a precizat într-un comunicat Agenţia de Cooperare pentru Securitate şi Apărare (DSCA), responsabilă de vânzările de arme în străinătate.

Acesta va „îmbunătăţi capacitatea României de a face faţă ameninţărilor actuale şi viitoare, oferind o forţă credibilă şi capabilă să descurajeze adversarii şi să participe la operaţiunile NATO”, se mai precizează în comunicat.

Ce sunt tancurile Abrams

Tancurile Abrams sunt cunoscute pentru puterea lor de foc, protecţia excelentă şi capacitatea de a se deplasa rapid pe teren variat. Ele sunt echipate cu un tun de 120 de mm, precum şi cu mitraliere şi alte arme. Sunt, de asemenea, protejate de blindaj compus şi sunt capabile să se deplaseze la viteze de peste 60 km/h. Tancurile Abrams au fost vândute şi altor ţări precum Polonia, Egipt, Arabia Saudită, Australia.

Ce tancuri are România în prezent în dotare

54 de tancuri TR-85M1 Bizonul
103-226 tancuri TR-85-800
12 tancuri TR-580 de fabricaţie românească
108 tancuri T-55AM de fabricaţie româno-sovietică

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici