SUA au avertizat Iranul de ameninţarea teroristă înainte de atacul Statului Islamic

Guvernul american a avertizat Iranul cu privire la o ameninţare teroristă în interiorul graniţelor sale înainte de atacul de la începutul lunii revendicat de gruparea militantă Statul Islamic, a declarat joi un oficial american, sub protecţia anonimatului, citat de Reuters.

878 afișări
Imaginea articolului SUA au avertizat Iranul de ameninţarea teroristă înainte de atacul Statului Islamic

Două explozii la o ceremonie privind comemorarea comandantul iranian Qassem Soleimani în oraşul Kerman din sud-estul Iraunului au ucis aproape 100 de persoane şi au rănit alte zeci în 3 ianuarie.

"Guvernul SUA a urmat o politică de lungă durată privind datoria de a avertiza, care a fost pusă în aplicare în toate administraţiile pentru a avertiza guvernele împotriva unor potenţiale ameninţări letale. Oferim aceste avertismente în parte pentru că nu dorim să vedem vieţi nevinovate pierdute în atacuri teroriste", a declarat oficialul american.

Pe de altă parte, Jon Alterman, director al programului pentru Orientul Mijlociu la think tank-ul CSIS din Washington, a declarat că avertismentul ar putea reflecta o dorinţă a SUA de a căuta dialogul cu Iranul, în pofida atacurilor recente ale grupării Houthi, susţinuţă de Iran, asupra navelor din Marea Roşie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici