SUA au blocat adoptarea unei declaraţii ONU pe tema demarării unei anchete privind Fâşia Gaza

Statele Unite au blocat adoptarea unei declaraţii a Consiliului de Securitatea ONU prin care se solicita demararea unei anchete independente privind violenţele de la frontiera Fâşiei Gazul cu Israelul, informează site-ul postului France 24.

1070 afișări
Imaginea articolului SUA au blocat adoptarea unei declaraţii ONU pe tema demarării unei anchete privind Fâşia Gaza

SUA au blocat adoptarea unei declaraţii ONU pe tema demarării unei anchete privind Fâşia Gaza

"Consiliul de Securitate îşi exprimă revolta şi tristeţea în legătură cu uciderea civililor palestinieni care îşi exercitau dreptul de a protesta paşnic", se afirmă într-un proiect de declaraţie.

"Consiliul de Securitate solicită o investigaţie independentă şi transparentă a acestor acţiuni pentru a asigura responsabilitatea", se mai afirmă în proiect.

De asemenea, proiectul mai includea menţiunea că orice decizie ori acţiune care "alterează caracterul, statutul şi situaţia demografică a Oraşului Sfânt Ierusalim nu are efecte legale", făcând referire la decizia Administraţiei Trump de a muta Ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici