SUA au cerut Israelului să investigheze atacul care a ucis 7 membri dintr-o organizaţie caritabilă

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat, marţi, că Washingtonul a îndemnat Israelul să desfăşoare o anchetă rapidă, completă şi imparţială în legătură cu un atac aerian care ar fi ucis şapte persoane care lucrau pentru organizaţia caritabilă World Central Kitchen din Gaza.

234 afișări
Imaginea articolului SUA au cerut Israelului să investigheze atacul care a ucis 7 membri dintr-o organizaţie caritabilă

SUA au cerut Israelului să investigheze atacul care a ucis 7 membri dintr-o organizaţie caritabilă

Blinken a sosit la Paris pentru discuţii cu înalţi oficiali, inclusiv cu preşedintele Emmanuel Macron, la doar câteva ore după ce reprezentanţi ai organizaţiei caritabile cu sediul la Washington au fost victime ale unui atac aerian israelian în centrul Fâşiei Gaza, ceea ce a sporit presiunea asupra SUA pentru a-şi înăspri poziţia în războiul dintre Israel şi Hamas.

"Am vorbit direct cu guvernul israelian despre acest incident. Am cerut o anchetă rapidă, amănunţită şi imparţială", a declarat Blinken în cadrul unei conferinţe de presă la Paris, adăugând că lucrătorii din organizaţiile umanitare trebuie să fie protejaţi, relatează Reuters.

"Aceşti oameni sunt eroi, ei aleargă spre foc, nu fug de el", a spus el. "Nu ar trebui să avem o situaţie în care oamenii care încearcă pur şi simplu să îşi ajute semenii să fie ei înşişi în pericol grav", a mai arătat secretarul de stat american.

Blinken nu a condamnat direct atacul, spre deosebire de omologul său francez, Stephane Sejourne. Luând cuvântul alături de Blinken, Sejourne a exprimat "condamnarea fermă" a Franţei faţă de atacul aerian israelian. "Nimic nu poate justifica o astfel de tragedie", a spus el.

La rândul său, premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că atacul aerian a fost neintenţionat şi "tragic", iar armata a promis o anchetă independentă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici