SUA au efectuat noi atacuri în Yemen. A vizat rachetele Houthi care erau încărcate pentru a fi lansate

Armata americană a anunţat că forţele sale au efectuat noi lovituri în Yemen. Au fost vizate 14 rachete Houthi care erau încărcate pentru a fi lansate. Este a patra zi de lovituri americane în mai puţin de o săptămână.

7762 afișări
Imaginea articolului SUA au efectuat noi atacuri în Yemen. A vizat rachetele Houthi care erau încărcate pentru a fi lansate

SUA a efectuat noi atacuri în Yemen. A vizat rachetele Houthi care erau încărcate pentru a fi lansate

Într-o declaraţie pe platforma de socializare X, Comandamentul Central al SUA a afirmat că rachetele Houthi reprezentau o ameninţare iminentă pentru navele comerciale şi navele Marinei americane din regiune.

"Aceste rachete pe şine de lansare ... ar fi putut fi lansate în orice moment, determinând forţele americane să îşi exercite dreptul şi obligaţia inerentă de a se apăra", a adăugat acesta.

"Aceste lovituri, împreună cu alte acţiuni pe care le-am întreprins, vor diminua capacităţile Houthi de a continua atacurile lor nesăbuite asupra transportului maritim internaţional şi comercial în Marea Roşie, în strâmtoarea Bab-el-Mandeb şi în Golful Aden", se mai precizează.

Atacurile Houthi, susţinuţi de Iranul, asupra navelor din regiune începând din noiembrie au încetinit comerţul dintre Asia şi Europa şi au alarmat marile puteri.

Loviturile americane sunt menite să diminueze capacitatea Houthi de a efectua atacuri în Marea Roşie.

Dar Houthis, care controlează cea mai mare parte a Yemenului, spun că acţionează în solidaritate cu palestinienii din Gaza şi au ameninţat că îşi vor extinde atacurile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici