SUA au informat aliaţii europeni despre ameninţarea spaţială adusă de "super-arma" nucleară rusă ce ar viza sateliţii

Statele Unite au informat Congresul şi aliaţii din Europa cu privire la noi informaţii legate de capacităţile nucleare ruseşti care ar putea reprezenta o ameninţare internaţională, a declarat pentru Reuters o sursă informată în acest sens.

983 afișări
Imaginea articolului SUA au informat aliaţii europeni despre ameninţarea spaţială adusă de "super-arma" nucleară rusă ce ar viza sateliţii

SUA au informat aliaţii europeni despre amenţarea spaţială adusă de super-arma nucleară rusă ce ar viza sateliţii

Rusia dezvoltă o capacitate militară spaţială despre care membrii Congresului şi oficialii americani sunt îngrijoraţi că ar putea reprezenta o ameninţare semnificativă pentru Statele Unite şi aliaţii săi, posibil prin avarierea unor sateliţi critici de informaţii sau de comunicaţii cu o armă nucleară, potrivit unor oficiali familiarizaţi cu această chestiune.

Informaţiile au ieşit la iveală după ce Mike Turner, preşedintele republican al Comisiei pentru informaţii din Camera Reprezentanţilor a SUA, a emis miercuri o declaraţie neobişnuită şi criptică în care a avertizat asupra unei "ameninţări grave la adresa securităţii naţionale".

Mai multe publicaţii americane au aflat ulterior că avertismentul a fost legat de capacităţile ruseşti în spaţiu, legate de sateliţi. Una dintre surse a declarat că problema este serioasă, dar nu este legată de o capacitate activă şi nici nu ar trebui să fie un motiv de panică.

"Solicit ca preşedintele Biden să declasifice toate informaţiile legate de această ameninţare, astfel încât Congresul, administraţia şi aliaţii noştri să poată discuta deschis despre acţiunile necesare pentru a răspunde la această ameninţare", a spus Turner în declaraţie, fără a oferi alte informaţii.

Citând un actual şi un fost oficial american, New York Times a relatat anterior că noile informaţii au legătură cu încercările Rusiei de a dezvolta o armă nucleară antisatelit. Actuali şi foşti oficiali au declarat că arma nucleară nu se află pe orbită.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici