SUA au recuperat rămăşiţele militarilor decedaţi după prăbuşirea unui avion american în Afganistan

Forţele militare ale SUA a reuşit să recupereze rămăşiţele umane ale membrilor echipajului avionului american prăbuşit luni în Afganistan, au declarat oficiali americani şi afgani, citaţi de site-ul agenţiei Reuters.

1225 afișări
Imaginea articolului SUA au recuperat rămăşiţele militarilor decedaţi după prăbuşirea unui avion american în Afganistan

SUA au recuperat rămăşiţele militarilor decedaţi după prăbuşirea unui avion american în Afganistan

Forţele afgane şi militanţii talibani s-au luptat marţi în zona unde s-a prăbuşit avionul american, în contextul în care autorităţile încercau să ajungă la locul dezastrului aviatic.

"Forţele SUA au recuperat rămăşiţele a două persoane de la locul unde un avion american Bombardier E-11A s-a prăbuşit în provincia Ghazni, Afganistan”, se arată într-un comunicat al autorităţilor militare americane,

Rămăşiţele au fost "tratate cu demnitate şi respect de comunitatea afgană locală", se mai precizează în comunicat.

Forţele americane au mai recuperat şi ceea ce se crede a fi înregistratorul de zbor şi resturi ale avionului.

Un oficial militar american a declarat, vorbind sub protecţia anonimatului, că au fost efectuate mai multe încercări de recuperare a rămăşiţelor, dar tentativele au fost împiedicate de terenul accidentat şi de vreme.

Oficialul a mai spus că la bordul aeronavei nu se mai aflau alte persoane în afară de cei doi membri ai echipajului.

Departamentul american al Apărării a confirmat, luni seară, informaţiile despre prăbuşirea unui avion militar american în Afganistan, subliniind că nu există indicii că aeronava a fost doborâtă de talibani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici