SUA au reintrodus Cuba pe lista ţărilor care susţin terorismul, cu 9 zile înainte de încheiarea mandatului lui Donald Trump

  • Departamentul de Stat al SUA a anunţat luni că a reintrodus Cuba pe lista “statele care susţin terorismul.
  • Departamentul a justificat decizia "pentru că această ţară a oferit în mod repetat sprijin pentru acte de terorism internaţional oferind refugiu teroriştilor.”
  • În 2015, administraţia lui Barack Obama a scos Cuba de pe lista terorismului, deoarece el a încercat să construiască legături cu ţara după decenii de animozitate.
784 afișări
Imaginea articolului SUA au reintrodus Cuba pe lista ţărilor care susţin terorismul, cu 9 zile înainte de încheiarea mandatului lui Donald Trump
Departamentul de Stat al SUA a anunţat luni că a reintrodus Cuba pe lista “statele care susţin terorismul,” schimbând o decizie din era Obama, cu doar nouă zile înainte ca preşedintele american Donald Trump să-şi încheia mandatul, notează dpa. 
 
Într-o declaraţie, departamentul a justificat decizia "pentru că această ţară a oferit în mod repetat sprijin pentru acte de terorism internaţional oferind refugiu teroriştilor.”
 
Decizia riscă să facă mai dificilă reluarea relaţiilor cu Havana pentru preşedintele ales Joe Biden, care va prelua funcţia pe 20 ianuarie.
 
În 2015, administraţia lui Barack Obama a scos Cuba de pe lista terorismului, deoarece el a încercat să construiască legături cu ţara după decenii de animozitate.
 
Relaţiile s-au înrăutăţit din nou în timpul mandatului lui Trump, după ce SUA au redus majoritatea relaxării embargoului economic împotriva statului din Caraibe.
 
În urma desemnării, oamenii şi ţările care se angajează în anumite comerţuri cu Cuba vor fi penalizate, potrivit departamentului.
 
Washingtonul a acuzat guvernul de la Havana că îşi oprimă propriul popor şi că l-a ajutat şi l-a susţinut pe preşedintele socialist al Venezuelei, Nicolas Maduro, considerat ilegitim de SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici