SUA confirmă că unele dintre atacurile aeriene efectuate în Siria ar fi putut cauza victime civile

Statele Unite au confirmat că unele dintre raidurile sale aeriene efectuate în Siria şi care au vizat forţele reţelei teroriste Stat Islamic (IS), ar fi putut cauza şi victime în rândul civililor, au anunţat autorităţile militare americane printr-un comunicat, potrivit site-ului postului France 24.

21478 afișări
Imaginea articolului SUA confirmă că unele dintre atacurile aeriene efectuate în Siria ar fi putut cauza victime civile

SUA confirmă că unele dintre atacurile aeriene efectuate în Siria ar fi putut cauza victime civile

Inicidentele la care se face referire au avut loc în zilele de 7 septembrie, 10 septembrie şi 12 septembrie.

Comunicatul nu a precizat numărul de victime în urma acestor raiduri aeriene.

La 7 septembrie, în cursul unui atac aerian în apropiere de Deir Ezzor, efectuat asupra unei ţinte IS, un vehicul nemilitar a intrat în zona vizată după ce aeronava lansase bombele.

Un incident similar pare să fi avut loc pe 12 septembrie, de această dată în apropiere de oraşul Al-Shaddadeh, când un vehicul nemilitar a intrat în zona ţintei după lansarea bombelor.

Pe data de 10 septembrie, un raid aerian împotriva Statului Islamic, în împrejurimile Rakka, ar fi putea cauza moartea unor civili aflaţi în apropiere de ţinta vizată.

SUA coordonează o coaliţie internaţională împotriva reţelei Stat Islamic care de doi ani efectuează raiduri aeriene în Siria şi Irak.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici