SUA consideră că proiectul Nord Stream 2 este o ameninţare pentru securitatea energetică a Europei

Statele Unite consideră că proiectul Nord Stream 2, un gazdoct care ar urma să lege Rusia de Germania prin Marea Baltică, reprezintă o ameninţare la adresa securităţii energetică a Europei, a declarat, sâmbătă, secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

7647 afișări
Imaginea articolului SUA consideră că proiectul Nord Stream 2 este o ameninţare pentru securitatea energetică a Europei

SUA consideră că proiectul Nord Stream 2 este o ameninţare pentru securitatea energetică a Europei

Polonia, Ucraina şi statele baltice se tem că proiectul va creşte dependenţa Europei de gazul provenit Rusia şi va ajuta Kremlinul să obţină un venit adiţional de câteva miliarde de dolari în plus.

"Ca şi Polonia, Statele Unite se opun conductei de gaz Nord Stream 2. Percepem proiectul ca un act de subminare a energiei totale şi a stabilităţii Europei", a declarat Tillerson la Varşovia, în cadrul unei conferinţe comune de presă cu ministrul polonez de Externe.

"Opoziţia noastră se bazează pe interesele strategice comune", a declarat acesta.

Statele Unite au sancţionat recent câteva companii din Rusia pe fondul implicării Moscovei în criza din Ucraina.

Polonia, un stat membru al Uniunii Europene încă din 2004, percepe Rusia ca fiind o potenţială ameninţare majoră, în special din cauza anexării Crimeei de către Federaţia Rusă în anul 2014.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici