SUA, Coreea de Sud, Japonia intensifică acţiunile privind ameninţările cibernetice ale Coreei de Nord

Statele Unite, Coreea de Sud şi Japonia au convenit sâmbătă asupra unor noi iniţiative pentru a răspunde ameninţărilor Coreei de Nord în spaţiul cibernetic, inclusiv abuzurile cu criptomonede şi lansările spaţiale, a declarat consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe,Jake Sullivan.

211 afișări
Imaginea articolului SUA, Coreea de Sud, Japonia intensifică acţiunile privind ameninţările cibernetice ale Coreei de Nord

SUA, Coreea de Sud, Japonia intensifică acţiunile privind ameninţările cibernetice ale Coreei de Nord

Consilierii de securitate naţională ai celor trei ţări s-au întâlnit la Seul, în timp ce Pyongyang a avertizat că va desfăşura mai mulţi sateliţi de spionaj, potrivit Reuters.

Sullivan a declarat că întâlnirea a fost o continuare a angajamentelor stabilite la summitul trilateral de la Camp David, găzduit de preşedintele Joe Biden în august, unde liderii SUA şi cei doi aliaţi-cheie ai săi din Asia s-au angajat să aprofundeze cooperarea în domeniul securităţii şi al economiei.

„Am lansat, de asemenea, noi iniţiative trilaterale pentru a contracara ameninţările reprezentate de RPDC, de la criminalitatea informatică şi spălarea de bani din criptomonede până la testele sale nesăbuite în spaţiu şi cu rachete balistice”, a declarat Sullivan reporterilor, referindu-se la Coreea de Nord prin iniţialele numelui său oficial, Republica Populară Democrată Coreeană.

Omologul său japonez Takeo Akiba a declarat că „activităţile cibernetice ilicite” ale Coreei de Nord au apărut ca fiind cele mai recente provocări, numindu-le „o sursă de fonduri” pentru dezvoltarea rachetelor nucleare ale statului izolat.

Eforturile coordonate ale celor trei ţări vor viza potenţialele ameninţări de coerciţie economică, după ce au finalizat lucrările la un sistem de avertizare timpurie a lanţului de aprovizionare, convenit la Camp David, în ceea ce priveşte mineralele critice şi bateriile reîncărcabile, a declarat Sullivan.

Biden s-a întâlnit la Camp David cu preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol şi cu prim-ministrul japonez Fumio Kishida pentru a promova unitatea în faţa puterii crescânde a Chinei şi a ameninţărilor nucleare din partea Coreei de Nord.

Sullivan a declarat că naţiunile „continuă să susţină pacea şi stabilitatea în Strâmtoarea Taiwan şi libertatea de navigaţie în Mările Chinei de Est şi de Sud”.

Sullivan şi omologul său sud-coreean Cho Tae-yong au coprezidat sâmbătă primul dialog privind noua generaţie de tehnologii critice şi emergente (CET), un forum care vizează cooperarea în domeniul cipurilor şi al altor tehnologii critice, a anunţat biroul prezidenţial sud-coreean.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici