SUA efectuează atacuri aeriene în Siria împotriva unor grupări susţinute de Iran, ca represalii la atacurile asupra bazelor americane

  • Armata americană a efectuat atacuri aeriene asupra a două locaţii din estul Siriei în care erau implicate grupări susţinute de Iran, potrivit Pentagonului şi oficialilor americani.
  • Este pentru a treia oară în mai puţin de trei săptămâni când SUA ripostează împotriva militanţilor pentru atacurile asupra bazelor care găzduiesc trupele americane din Irak şi Siria.
761 afișări
Imaginea articolului SUA efectuează atacuri aeriene în Siria împotriva unor grupări susţinute de Iran, ca represalii la atacurile asupra bazelor americane

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că atacurile au vizat instalaţii din apropierea Abukama şi Mayadin şi au fost folosite de Corpul Gardienilor Revoluţiei din Iran, precum şi de miliţiile susţinute de Iran, informează AP.

"Preşedintele nu are o prioritate mai mare decât siguranţa personalului american şi a ordonat acţiunea de astăzi pentru a arăta clar că Statele Unite se vor apăra, îşi vor apăra personalul şi interesele", a declarat Austin.

Un oficial american a declarat că unul dintre obiective includea şi depozite de arme. Oficialul a vorbit sub rezerva anonimatului pentru a discuta detaliile unei operaţiuni militare.

Grupările militante, multe dintre ele acţionând sub umbrela Rezistenţei Islamice din Irak, au efectuat aproape 50 de atacuri începând cu 17 octombrie asupra bazelor care adăpostesc personal american în Irak şi Siria.

Potrivit Pentagonului, aproximativ 56 de membri ai personalului american au fost răniţi în atacurile din Siria şi Irak, dar toţi s-au întors la datorie. Rănile lor sunt o combinaţie de leziuni cerebrale traumatice şi alte răni minore.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici