SUA: Elevii de la Sandy Hook, teatrul masacrului din decembrie, se întorc la cursuri într-o şcoală nouă - VIDEO

Elevii de la şcoala Sandy Hook din Newtown se întorc la cursuri, joi, într-o şcoală nouă şi ultrasecurizată, la 20 de zile după tragicul masacru care a făcut celebru acest micuţ oraş din statul Connecticut (nord-estul Statelor Unite).

280 afișări
Imaginea articolului SUA: Elevii de la Sandy Hook, teatrul masacrului din decembrie, se întorc la cursuri într-o şcoală nouă - VIDEO

SUA: Elevii de la Sandy Hook, teatrul masacrului din decembrie, se întorc la cursuri într-o şcoală nouă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Colegiul Chalk Hill din oraşul vecin Monroe, închis anul trecut, a fost revopsit, curăţat şi adaptat pentru a-i găzdui pe cei aproximativ 500 de elevi de la Sandy Hook.

Situat la aproximativ 10 kilometri de şcoala în care un tânăr în vârstă de 20 de ani a masacrat cu o puşcă de asalt, la 14 decembrie, 20 de elevi cu vârste cuprinse între şase şi şapte ani şi şase femei din rândul personalului didactic, colegiul a fost redenumit "Şcoala primară Sandy Hook".

Băncile elevilor şi posterele din clase au fost transportate în noua şcoală pentru a-i ajuta pe micuţii elevi să reia rutina considerată indispensabilă, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, Janet Robinson, o oficială locală pentru şcoli.

Poliţia a anunţat că măsurile de securitate au fost consolidate şi poliţişti înarmaţi vor fi prezenţi când elevii vor sosi la şcoală. Toate maşinile vor fi oprite, iar şoferii vor fi chestionaţi.

"În prezent, cred că aceasta ar trebui să fie cea mai sigură şcoală din Statele Unite", a subliniat Keith White, purtător de cuvânt al poliţiei din Monroe, în timpul unei conferinţe de presă.

Colegiul a fost transformat într-o "şcoală primară foarte voioasă", a mai anunţat Robinson. Pereţii au fost decoraţi cu fulgi de zăpadă de hârtie, trimişi de către elevi "din lumea întreagă", a menţionat ea.

Robinson a adăugat că joi programul va fi cel obişnuit. "Vom face lucrurile pe care le facem în mod normal", a insistat ea.

- Recrearea unei "rutine familiare"

Fosta directoare de la Sandy Hook, Donna Page, care s-a pensionat în 2010, asigură interimatul, după ce directoarea Dawn Hochsprung a fost ucisă în timpul masacrului.

"Înţelegem că numeroşi părinţi poate că vor avea nevoie să fie lângă copiii lor în primele zile de şcoală şi vor fi bineveniţi", a anunţat ea pe site-ul şcolii.

Cu toate acestea, i-a încurajat să recreeze "o rutină familiară" pentru copiii lor, lăsându-i să ia autobuzul şcolar.

O zi a uşilor deschise a fost organizată miercuri pentru elevii şi părinţii care nu s-au familiarizat cu noua şcoală.

Oraşul Newtown rămâne profund traumatizat în urma masacrului, care a provocat o dezbatere naţională privind armele de foc.

Autorul masacrului, Adam Lanza, s-a sinucis în momentul sosirii poliţiei, iar motivele gestului său nu au fost elucidate.

Toţi elevii ucişi învăţau în clase primare.

"A fost cea mai rea zi a preşedinţiei mele. Şi nu vreau ca acest lucru să se repete", a declarat săptămâna trecută preşedintele Barack Obama, care a promis să îşi utilizeze "întreaga influenţă" în cadrul unei dezbateri politice.

El l-a însărcinat pe vicepreşedintele Joe Biden să prezinte recomandări cu privire la prevenirea atacurilor armate până la sfârşitul lui ianuarie.

Obama a îndemnat Congresul să voteze un proiect de lege privind interzicerea folosirii puştilor de asalt şi încărcătoarelor de mare capacitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici