SUA face presiuni asupra Israelului pentru a permite accesul mai multor ajutoare în Gaza

  • Casa Albă a salutat luni sosirea a peste 300 de camioane cu ajutoare în Gaza, dar a declarat că face presiuni asupra Israelului pentru a creşte acest număr la aproximativ 350 pe zi.
  • Continuă discuţiile pentru eliberarea ostaticilor luaţi de Hamas şi pentru încetarea focului în Gaza.
74 afișări
Imaginea articolului SUA face presiuni asupra Israelului pentru a permite accesul mai multor ajutoare în Gaza

SUA face presiuni asupra Israelului pentru a permite accesul mai multor ajutoare în Gaza

Casa Albă a salutat luni sosirea, cu o zi înainte, a peste 300 de camioane cu ajutoare în Gaza, însă a arătat că presează Israelul pentru a creşte acest număr la 350 de camioane de ajutoare pe zi. În acelaşi timp Washingtonul continuă discuţiile pentru un acord de eliberare a ostaticilor deţinuţi de Hamas şi de încetare a focului în Gaza, relevă Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, a declarat că directorul CIA, William Burns, a fost la Cairo în weekend pentru o rundă de negocieri privind asigurarea eliberării ostaticilor deţinuţi în Gaza de către gruparea militantă palestiniană Hamas, iar Hamas analizează acum o nouă propunere.

Pe de altă parte, Kirby a declarat că Washingtonul doreşte protejarea lucrătorilor din organizaţiile umaintare, după ce săptămâna trecută atacurile aeriene israeliene au ucis şapte angajaţi ai World Central Kitchen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici