SUA, Franţa, Germania, Italia şi Marea Britanie vor ajuta Israelul ,,să se apere"

  • Cinci dintre statele G7 au anunţat că vor ajuta Israelul cu armament, condamnând acţiunile teroriste şi criminale ale organizaţiei palestiniene Hamas asupra populaţiei civile.
  • Declaraţia comună: ,,Nu există nicio intenţie de a trimite forţe terestre după atacul Hamas asupra Israelului".
  • Declaraţia comună: ,,Aşteptăm solicitări suplimentare de securitate din partea Israelului".
  • Declaraţia comună: ,,Vom încerca să îndeplinim tot ce îşi doreşte Israelul cât mai curând posibil".
8722 afișări
Imaginea articolului SUA, Franţa, Germania, Italia şi Marea Britanie vor ajuta Israelul ,,să se apere"

G7 - Arhivă

 

UPDATE  - Hamas condamnă implicarea Occidentului în ajutorarea Israelului 

Organizaţia Hamas a reacţionat dur la declaraţia comună a celor cinci state care au anunţat că vor sprijini Israelul de la distanţă, cu armament:

„Respingem cu fermitate declaraţia americană, britanică, franceză, germană, italiană care confirmă standardele duble ale acestor părţi şi părtinirea lor flagrantă faţă de ocupaţie şi considerăm că poziţia lor este o acoperire şi o încurajare pentru ca ocupaţia să continue şi să escaladeze crimele sale împotriva poporului nostru lipsit de apărare”.

Ştirea iniţială - Cinci state din G7 anunţă că vor sprijini Israelul 

Liderii a cinci ţări occidentale îşi exprimă solidaritatea cu Israelul şi condamnă terorismul Hamas, care a ucis şi răpit sute de oameni. Ei afirmă că Israelul are dreptul să se apere şi că Hamas nu reprezintă aspiraţiile poporului palestinian. Ei promit să rămână uniţi şi coordonaţi pentru a sprijini pacea şi integrarea în Orientul Mijlociu.

,,Astăzi, noi – preşedintele Macron al Franţei, cancelarul Scholz al Germaniei, prim-ministrul Meloni al Italiei, prim-ministrul Sunak al Regatului Unit şi preşedintele Biden al Statelor Unite – ne exprimăm sprijinul ferm şi unit pentru statul Israel şi condamnarea fără echivoc a organizaţiei Hamas şi a actelor sale îngrozitoare de terorism.


Facem clar că acţiunile teroriste ale organizaţiei Hamas nu au nicio justificare, nicio legitimitate şi trebuie condamnate universal. Nu există niciodată nicio justificare pentru terorism. În ultimele zile, lumea a privit îngrozită cum teroriştii Hamas au masacrat familii în casele lor, au sacrificat peste 200 de tineri care se bucurau de un festival de muzică şi au răpit femei în vârstă, copii şi familii întregi, care sunt acum ţinute ca ostatici.

Ţările noastre vor sprijini Israelul în eforturile sale de a se apăra pe sine şi poporul său împotriva unor asemenea atrocităţi. Mai subliniem că acesta nu este un moment pentru ca vreo parte ostilă Israelului să exploateze aceste atacuri pentru a căuta avantaje.

Cu toţii recunoaştem aspiraţiile legitime ale poporului palestinian şi sprijinim măsuri egale de dreptate şi libertate pentru israelieni şi palestinieni deopotrivă. Dar nu vă înşelaţi: Hamas nu reprezintă acele aspiraţii şi nu oferă nimic pentru poporul palestinian, în afară de mai multă teroare şi vărsare de sânge.

În zilele următoare, vom rămâne uniţi şi coordonaţi, împreună ca aliaţi şi ca prieteni comuni ai Israelului, pentru a ne asigura că Israelul este capabil să se apere şi, în cele din urmă, să stabilească condiţiile pentru o regiune paşnică şi integrată a Orientului Mijlociu". 

Sursa - WHITE HOUSE 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici