SUA impune noi taxe vamale, în valoare de 200 de miliarde de dolari, pentru importurile din China/ Beijingul a anunţat că va adopta măsuri de retorsiune

Statele Unite impun noi taxe vamale pe importul de mărfuri chinezeşti, în valoare de 200 miliarde de dolari, ca urmare a escaladării războiului comercial cu China, transmite postul BBC.

1296 afișări
Imaginea articolului SUA impune noi taxe vamale, în valoare de 200 de miliarde de dolari, pentru importurile din China/ Beijingul a anunţat că va adopta măsuri de retorsiune

SUA impune noi taxe vamale, în valoare de 200 de miliarde de dolari, pentru importurile din China

Taxele de import mai mari se vor aplica la peste 5.000 de articole, marcând cea mai mare rundă de taxe impuse până acum de SUA.

China a promis anterior să se răzbune dacă Statele Unite impun alte tarife.

Impozitele vor intra în vigoare începând cu 24 septembrie, pornind de la 10% şi crescând la 25% de la începutul anului viitor, cu excepţia cazului în care cele două ţări ajung la un acord.

Preşedintele Donald Trump a declarat că ultima rundă de tarife a venit ca un răspuns la "practicile comerciale neloiale ale Chinei, inclusiv subvenţiile şi regulile care impun companiilor străine în anumite sectoare să aducă parteneri locali".

China a anunţat că va adopta măsuri de retorsiune

Beijingul a anunţat marţi că nu are de ales şi că va impune măsuri de retorsiune după ce Statele Unite au anunţat că vor impune noi tarife asupra unor importuri din China, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Declaraţia Beijingului a fost făcută la câteva ore după ce preşedintele american Donald Trump a decis să impună tarife de 10% la importuri din China, în valoare de 200 de miliarde de dolari.

"Pentru a îşi apăra drepturile legitime şi interesele şi ordinea în comerţul liber internaţional, China nu are de ales decât să impună măsuri de retorsiune", a informat Ministerul Comerţului într-un comunicat, fără a da mai multe detalii.

"Statele Unite insistă să mărească tarifele, provocând mai multe incertitudini în negocierile privind comerţul bilateral. China speră că Statele Unite vor recunoaşte consecinţele negative ale acţiunilor sale şi vor adopta măsuri convingătoare pentru a îşi corecta comportamentul", se mai arată în comunicat.

Impozitele vor intra în vigoare începând cu 24 septembrie, pornind de la 10% şi crescând la 25% de la începutul anului viitor, cu excepţia cazului în care cele două ţări ajung la un acord.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici