SUA în alertă: Regimul sirian se pregăteşte pentru un asalt asupra ultimului bastion al rebelilor

Regimul sirian se pregăteşte de un atac total asupra regiunii Idlib, ultimul bastion al rebelilor din ţară, unde oficiali militari americani şi ai serviciilor secrete urmăresc orice indicii prin care regimul transferă arme chimice în zonă, pentru posibile atacuri împotriva civililor, informează CNN.

1957 afișări
Imaginea articolului SUA în alertă: Regimul sirian se pregăteşte pentru un asalt asupra ultimului bastion al rebelilor

SUA în alertă: Regimul sirian se pregăteşte pentru un asalt asupra ultimului bastion al rebelilor

Ei sunt îngrijoraţi că regimul, care se confruntă cu o potenţială rezistenţă puternică în zonă, se va întoarce la bombe cu clor lansate din elicopter, aşa cum a făcut-o în trecut.

Oficialii spun că încă nu au fost confirmate indicii ale transportului armelor chimice. Cu toate acestea, regimul a mutat acum unele dintre cele mai bine pregătite şi echipate forţe de infanterie de elită într-o zonă situată chiar la sud de Idlib, pe lângă mii de alte forţe din regiune, potrivit oficialilor americani. Unul dintre preocupările militare, spun oficialii americani, este dacă se întâmplă un război total, zona este atât de aproape de graniţa turcă care luptă cu avioanele din Siria, Rusia, Turcia şi chiar Statele Unite care se pot ciocni unele cu celelalte.

Nivelul îngrijorării s-a intensificat în ultimele zile, pe măsură ce Rusia a crescut activitatea de social media, susţinând că SUA şi aliaţii săi se pregătesc să efectueze atacuri sub presiunea utilizării regimului de arme chimice.

Într-un tweet, Ministerul Apărării din Rusia a postat că SUA, Franţa şi Marea Britanie se "pregăteau" de noi atacuri în Siria. Într-un altul, Ambasada Rusiei în SUA a declarat că SUA "construieşte un grup pentru aducerea de rachete de croazieră în zona Orientului Mijlociu, alături de pregătirea unei provocări regulate despre presupusa utilizare a armelor chimice în provincia Idlib".

În trecut, conturile ruseşti de social media au publicat acuzaţii împotriva Statelor Unite, astfel încât, dacă s-ar întâmpla un atac militar, ar putea avea pe cine să dea vina, spun oficialii americani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici