SUA: Informaţia potrivit căreia rachete ruseşti ar fi lovit Polonia - incredibil de îngrijorătoare

Departamentul de Stat al SUA a calificat drept "incredibil de îngrijorătoare" informaţia potrivit căreia rachete ruseşti ar fi lovit Polonia, relatează Reuters. „Teroarea nu se limitează la graniţele noastre”, a spus şi preşedintele Volodimir Zelenski.

757 afișări
Imaginea articolului SUA: Informaţia potrivit căreia rachete ruseşti ar fi lovit Polonia - incredibil de îngrijorătoare

SUA: Informaţia potrivit căreia rachete ruseşti ar fi lovit Polonia - incredibil de îngrijorătoare

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Vedant Patel, a declarat reporterilor că SUA încearcă că înţeleagă mai multe despre explozie şi pentru a determina măsurile adecvate.

Patel a adăugat că SUA discută cu guvernul polonez şi cu alţi parteneri despre aceste rapoarte.

Pe de altă parte, preşedintele Volodimir Zelenski a calificat informaţiile privind rachetele ruseşti care au lovit Polonia, membră a NATO, drept "o escaladare foarte semnificativă" a conflictului, adăugând că este nevoie de acţiune, relatează Reuters.

„Teroarea nu se limitează la graniţele noastre naţionale. Rachetele ruseşti au lovit Polonia. … Să tragă rachete asupra teritoriului NATO. Acesta este un atac rusesc cu rachete asupra securităţii colective! Este o escaladare foarte semnificativă. Trebuie să acţionăm”, a spus el.

Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, a decis convocarea unei reuniuni de urgenţă a Consiliului pentru Securitate Naţională, în contextul intensificării bombardamentelor ruse în Ucraina, în timp ce un oficial american a afirmat că două persoane ar fi fost ucise pe teritoriul Poloniei.

Surse poloneze au raportat, marţi, o explozie în localitatea Przewodów, situată în apropierea frontierei cu Ucraina. Conform surselor citate, două persoane au murit în explozie. Poliţia poloneză a confirmat incidentul, precizând că anchetează circumstanţele producerii deflagraţiei împreună cu autorităţile militare.

Un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor secrete americane a declarat sub protecţia anonimatului, pentru agenţia The Associated Press, că explozia este rezultatul căderii în mod accidental a unei rachete ruse pe teritoriul Poloniei.

Rusia a efectuat bombardamente masive marţi în Ucraina, inclusiv în zone situate în apropierea frontierei cu Polonia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
ucraina,
polonia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici