SUA intenţionează să contrabalanseze influenţa Chinei şi Rusiei pe continentul african

Statele Unite plănuiesc că contrabalanseze extinderea rapidă a influenţei politice şi economice, exercitate de China şi Rusia, în Africa, a informat joi consilierul american pentru probleme de securitate, John Bolton, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1133 afișări
Imaginea articolului SUA intenţionează să contrabalanseze influenţa Chinei şi Rusiei pe continentul african

SUA intenţionează să contrabalanseze influenţa Chinei şi Rusiei pe continentul african

Prioritatea Statelor Unite va fi aceea de a dezvolta relaţiile economice din regiune prin crearea oportunităţilor pentru afacerile americane şi prin protejarea independenţei ţărilor africane, a afirmat Bolton.

"China şi Rusia îşi extind rapid influenţa politică şi economică în Africa", a declarat oficialul american.

"Aceştia vizează în mod deliberat şi agresiv investiţiile sale în regiune pentru a obţine un avantaj în faţa Statelor Unite", a adăugat acesta.

În discursul susţinut, Bolton critică atât China, cât şi Rusia. Acesta a criticat Moscova pentru vânzarea armelor şi energiei în schimbul voturilor în cadrul Naţiunilor Unite.

Politicile Chinei în Africa reprezintă de asemenea o îngrijorare pentru Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici