SUA îşi vor retrage toate trupele din Afganistan până la 11 septembrie 2021

Preşedintele SUA, Joe Biden, va retrage toate trupele americane din Afganistan în umătoarele luni, au declarat pentru Washington Post persoane familiarizate cu planurile.

1073 afișări
Imaginea articolului SUA îşi vor retrage toate trupele din Afganistan până la 11 septembrie 2021

SUA îşi va retrage toate trupele din Afganistan până la 11 septembrie 2021

Retragerea se va finaliza până la cea de-a 20-a comemorare a atacurilor din 11 septembrie 2001, care au atras Statele Unite în cel mai lung război din istoria recentă a ţării.

Planul anunţat anul trecut de Donald Trump stabilea ca dată limită pentru retragere 1 mai. Astfel, planul pe care Joe Biden ar urma să îl facă public mâine ar urma să depăşescă data stabilită printr-un acord de Donald Trump, autorităţile din Afganistan şi talibani.

Oficial, există 2.500 de soldaţi americani în Afganistan, dar numărul fluctuează. Există, de asemenea, şi alţi 7.000 soldaţi NATO.

Decizia Administraţiei Biden vine după o revizuire a opţiunilor SUA în Afganistan, unde discuţiile de pace nu au reuşit să avanseze aşa cum se spera şi talibanii rămân o forţă puternică, în ciuda celor două decenii de eforturi ale SUA şi NATO de a învinge militanţii.

Războiul a costat trilioane de dolari şi a dus la decesul a peste 2.000 de membri ai armatei SUA şi a cel puţin 100.000 de civili afgani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici