SUA menţine urgenţa de sănătate publică

Statele Unite menţin starea de urgenţă de sănătate publică în cazul pandemiei COVID-19, permiţând milioanelor de americani să se testeze, vaccineze să să aibă acces la tratamente gratuite, relatează Reuters.

612 afișări
Imaginea articolului SUA menţine urgenţa de sănătate publică

SUA menţine urgenţa de sănătate publică

Posibilitatea unui val nou iarna şi nevoia de mai mult timp pentru a ieşi din starea de urgenţă au fost doi factori care au contribuit la decizia de a nu pune capăt statutului de urgenţă în ianuarie, a declarat un oficial.

Urgenţa de sănătate publică a fost declarată iniţial în ianuarie 2020, când a început pandemia de coronavirus, şi a fost reînnoită de atunci în fiecare trimestru pentru 90 de zile. În august, guvernul a început să dea semne că intenţionează să lase starea de urgenţă să expire din ianuarie.

Însă, experţii în sănătate cred că este probabilă o creştere a numărului de infecţii cu COVID-19 în Statele Unite în această iarnă, a declarat un oficial.

Cazurile zilnice din SUA au scăzut la o medie de aproape 41.300 de cazuri la 9 noiembrie, dar o medie de 335 de persoane pe zi continuă să moară din cause associate COVID, potrivit celor mai recente date ale CDC.

În plus, subvariantele Omicron BQ.1 şi BQ.1.1.1 au ajuns la 44,2% din cazurile totale, faţă de 32,6% în săptămâna anterioară.

Se preconizează că numărul cazurilor zilnice din SUA va creşte încet până la aproape 70.000 până în februarie, după revenirea elevilor la şcoală şi în urma faptului că oamenii se întâlnesc în interior din cauza frigului. Se estimează, de asemenea, că decesele vor rămâne la nivelul actual.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
urgenţă,
covid

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici