SUA monitorizează atent exerciţiile militare chineze din jurul Taiwanului

  • Statele Unite monitorizează îndeaproape exerciţiile Chinei în jurul Taiwanului
  • Oficialii americani sunt încrezători că au suficiente resurse şi capacităţi la nivel regional pentru a asigura pacea şi stabilitatea
  • China a început de sâmbătă exerciţiile militare în jurul insulei
745 afișări
Imaginea articolului SUA monitorizează atent exerciţiile militare chineze din jurul Taiwanului

Sursa foto: Profimedia

Statele Unite monitorizează atent situaţia fragilă din Taiwan, pe fondul exerciţiilor militare chineze în apele teritoriale ale insulei.

„Monitorizăm îndeaproape acţiunile Beijingului. După cum am spus, nu există niciun motiv ca Beijingul să transforme acest tranzit – care a fost în concordanţă cu practica şi politica de lungă durată a SUA – în ceva ce nu este sau să-l folosească drept pretext pentru a reacţiona exagerat. Suntem confortabili şi încrezători că avem suficiente resurse şi capacităţi în regiune pentru a asigura pacea şi stabilitatea şi pentru a ne îndeplini angajamentele de securitate naţională”, a declarat un purtător de cuvânt al Institutului American din Taiwan, care serveşte drept ambasada de facto a Statelor Unite în absenţa legăturilor diplomatice formale.

Canalele de comunicare ale SUA-China rămân deschise. Statele Unite au rupt relaţiile diplomatice cu Taipei în favoarea Beijingului în 1979, dar sunt obligate prin lege să ofere insulei mijloacele de a se apăra.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici