SUA neagă afirmaţiile Rusiei cu privire la introducerea ilegală a unor substanţe chimice în Ucraina. Retorica se adânceşte

  • Pentagonul respinge afirmaţia cum că SUA ar introduce ilegal substanţe chimice în estul Ucrainei.
  • Vladimir Putin a lansat noi ameninţări la adresa NATO dacă alianţa va continua cu "măsuri agresive".
  • "Ceea ce face SUA în Ucraina este la uşa noastră", a declarat Vladimir Putin.
3462 afișări
Imaginea articolului SUA neagă afirmaţiile Rusiei cu privire la introducerea ilegală a unor substanţe chimice în Ucraina. Retorica se adânceşte

SUA neagă afirmaţiile Rusiei cu privire la introducerea ilegală a unor substanţe chimice în Ucraina. Retorica se adânceşte

Pentagonul respinge categoric afirmaţia ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, potrivit căreia contractorii militari americani introduc ilegal substanţe chimice în estul Ucrainei pentru a incita la un conflict.

Comentariile lui Şoigu au fost făcute în timpul unei întâlniri de marţi, la Moscova, cu cei mai importanţi oficiali militari ai ţării şi cu preşedintele Vladimir Putin, care a lansat noi ameninţări la adresa NATO dacă alianţa va continua cu "măsuri agresive".

Sugestia că antreprenorii americani ar fi introdus ilegal "componente chimice neidentificate" în regiunea ucraineană Doneţk a fost întâmpinată cu un răspuns rapid din partea Pentagonului, unde purtătorul de cuvânt John Kirby a spus că "declaraţiile ministrului rus sunt complet false".

Retorica venită de la Moscova a fost din ce în ce mai agresivă şi pare menită să impună un sentiment de neputinţă în Rusia, în faţa expansiunii NATO. În ultimele luni, Rusia a masat aproximativ 100.000 de soldaţi, împreună cu artilerie avansată, logistică şi elemente de sprijin care ar putea susţine o ofensivă majoră la graniţa cu Ucraina.

"Ceea ce face SUA în Ucraina este la uşa noastră", a declarat Putin, "şi ar trebui să înţeleagă că nu mai avem unde să ne retragem. Ei cred că vom privi nepăsători? Dacă linia agresivă a colegilor noştri occidentali continuă, vom lua măsuri de răspuns tehnico-militare adecvate şi vom reacţiona dur la paşii neprietenoşi".

Discursul dur al lui Putin se bazează pe comentariile ministrului adjunct de externe, Serghei Ryabkov, din această lună, potrivit cărora Moscova ar putea lua în considerare desfăşurarea de rachete nucleare cu rază intermediară de acţiune în Europa. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici