SUA negociază un acord cu Pakistanului pentru a desfăşura operaţiuni militare în Afganistan prin intermediul spaţiului său aerian

Administraţia Biden este aprope de un acord oficial cu Pakistanul pentru utilizarea spaţiului său aerian în desfăşurarea de operaţiuni militare şi de informaţii în Afganistan, relatează CNN care citează trei surse familiare cu detaliile unui briefing secret cu membrii Congresului.

4432 afișări
Imaginea articolului SUA negociază un acord cu Pakistanului pentru a desfăşura operaţiuni militare în Afganistan prin intermediul spaţiului său aerian

SUA negociază un acord cu Pakistanului pentru a desfăşura operaţiuni militare în Afganistan prin intermediul spaţiului său aerian

Pakistanul şi-a exprimat dorinţa de a semna un Memorandum de Înţelegere în schimbul asistenţei pentru propriile eforturi de combatere a terorismului şi a ajutorului în gestionarea relaţiei cu India, a spus pentru CNN una dintre surse. Dar negocierile sunt în derulare, iar termenii acordului, care nu a fost finalizat, s-ar putea schimba.

Negocierile vin într-un moment în care Casa Albă încearcă să se asigure că poate desfăşura operaţiuni de combatere a terorismului împotriva ISIS-K şi a altor adversari din Afganistan. Pentru prima dată în două decenii nu mai există o prezenţă a SUA pe teren în ţara din Orientul Mijlociu.

În prezent, armata americană foloseşte spaţiul aerian al Pakistanului pentru a ajunge în Afganistan ca parte a eforturilor de colectare a informaţiilor, dar nu există un acord formal în vigoare pentru a asigura accesul continuu la o parte critică a spaţiului aerian necesar SUA pentru a ajunge în Afganistan. Fără un acord oficial în vigoare, SUA riscă ca Pakistanul să refuze intrarea avioanelelor şi dronelor militare americane.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici