SUA nu sunt dispuse să ridice embargoul împotriva Cubei

Statele Unite nu sunt dispuse să ridice embargoul împotriva Cubei, a afirmat duminică secretarul de Stat american, Condoleezza Rice, în cursul unei vizite în Maroc, la o zi după un apel lansat de Havana în acest sens, pentru ajutarea cubanezilor afectaţi de uraganul Gustav.

37 afișări
Imaginea articolului SUA nu sunt dispuse să ridice embargoul împotriva Cubei

SUA nu sunt dispuse să ridice embargoul împotriva Cubei (Imagine: Mediafax/AFP)

"Nu cred că, în contextul pe care îl vedem în prezent, o ridicare a embargoului ar fi înţeleaptă", a declarat Rice.

Sâmbătă, Cuba a cerut Washingtonului să ridice embargoul pentru a permite companiilor americane să ajute cubanezii afectaţi de uraganul Gustav.

"Dacă administraţia Statelor Unite vrea într-adevăr să coopereze cu poporul cubanez în tragedia provocată de uragan, ar trebui să ridice embargoul", se arată într-un comunicat al Ministerului cubanez de Externe.

Washingtonul menţine un embargou din 1962 împotriva insulei comuniste, cu excepţia produselor farmaceutice şi alimentare.

Vestul Cubei a fost devastat în urmă cu o săptămână de urganul Gustav care, fără a provoca oficial victime, a distrus total sau parţial 100.000 de clădiri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici