SUA, pregătite să menţină în Irak o forţă militară reziduală pe termen lung

Statele Unite sunt pregătite să menţină în Irak "o prezenţă militară reziduală pe termen lung", care să contribuie la stabilitatea ţării, dar şi a regiunii, a declarat vineri secretarul apărării, Robert Gates, citat de AFP.

1 afișare
Imaginea articolului SUA, pregătite să menţină în Irak o forţă militară reziduală pe termen lung

SUA, pregătite să menţină în Irak o forţă militară reziduală pe termen lung

"Suntem pregătiţi să menţinem o prezenţă militară reziduală, de talie mică, şi pe termen lung, ca forţă de stabilizare, cu scopul de a descuraja diferitele facţiuni irakiene să comită acţiuni contraproductive, bazate pe anticiparea unei eventuale retrageri precipitate a trupelor", a subliniat el într-o conferinţă de presă.

"Orice prezenţă militară reziduală în Irak - care ar trebui negociată cu guvernul irakian - ar reprezenta doar o parte a forţei desfăşurate în prezent", care se ridică la 168.000 de militari, a adăugat el.

În mod general, "următoarele etape în Irak trebuie să le semnaleze potenţialilor noştri adversari că nu vom abandona ţara ambiţiilor lor şi că vom rămâne forţa dominantă în regiune", a subliniat Gates.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici