SUA resping acuzaţiile Iranului privind responsabilitatea Washingtonului pentru atacul comis sâmbătă

Ambasadorul Statelor Unite la ONU, Nikki Haley, a respins duminică acuzaţiile Iranului privind responsabilitatea Washingtonului şi a aliaţilor săi din Golf pentru atacul comis sâmbătă în cursul unei parade militare desfăşurate în oraşul iranian Ahvaz, relatează site-ul agenţiei Reuters.

998 afișări
Imaginea articolului SUA resping acuzaţiile Iranului privind responsabilitatea Washingtonului pentru atacul comis sâmbătă

SUA resping acuzaţiile Iranului privind responsabilitatea Washingtonului pentru atacul comis sâmbătă

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a acuzat mai multe ţări, inclusiv Statele Unite, că ar fi responsabile pentru incidentul comis sâmbătă.

"A înţeles că oamenii protestează, toţi banii care ajung în Iran sunt investiţi în domeniul militar, regimul şi-a oprimat proprii oameni pentru mult timp şi are nevoie să îşi dea seama de unde a pornit totul", a declarat Nikki Haley.

"Poate să ne învinovăţească oricât. Tot ce trebuie să facă este să se uite în oglindă", a adăugat aceasta.

Cel puţin 29 de persoane au fost ucise, iar alte 60 au fost rănite în urma atacului armat produs sâmbătă în cursul unei parade militare desfăşurate în oraşul iranian Ahvaz.

"SUA încearcă să cauzeze haos şi nelinişte în ţara noastră pentru a se putea întoarce aici, dar acestea sunt doar vise şi nu îşi vor atinge niciodată scopurile", a declarat Rouhani.

Nikki Haley a reiterat faptul că Statele Unite nu vor să declanşeze o schmbare a regimului de la Teheran.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici