SUA salută acordul european de principiu cu privire la un eventual embargo asupra petrolului iranian

Statele Unite au apreciat miercuri ca fiind "o veste foarte bună" acordul de principiu încheiat între ţările europene pentru a impune un embargo asupra achiziţionării petrolului iranian dacă Teheranul nu va coopera cu privire la programul său nuclear controversat.

304 afișări
Imaginea articolului SUA salută acordul european de principiu cu privire la un eventual embargo asupra petrolului iranian

SUA salută acordul european de principiu cu privire la un eventual embargo asupra petrolului iranian (Imagine: Shutterstock)

"Este o veste foarte bună care a rezultat din numeroase consultări între Statele Unite şi ţările Uniunii Europene", a declarat la Washington purtătorul de cuvănt al departamentului de Stat, Victoria Nuland.

"Am dori ca astfel de măsuri să nu fie luate doar de aliaţii noştri apropiaţi şi de parteneri precum cei pe care îi avem în Europa, ci de către ţările din lumea întreagă", a adăugat aceasta.

Ea a afirmat că această nouă evoluţie în problema iraniană susţine promulgarea din decembrie de către preşedintele Barack Obama a unei legi de finanţare a Pentagonului care înăspreşte sancţiunile împotriva sectorului financiar al Iranului.

"Este un acord de principiu pentru a merge mai departe" către un embargo petrolier, a declarat miercuri un diplomat european. Însă "mai este mult de lucru" la acest dosar.

Un embargo european asupra petrolului iranian ar putea fi decis în decursul unei reuniuni a Consiliului miniştrilor de Afaceri Externe la 30 ianuarie, a declarat marţi la Lisabona şeful diplomaţiei franceze Alain Juppe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici