SUA salută oferta Rusiei de prelungire condiţionată cu un an a Noului Tratat START

  • SUA salută propunerea Rusiei de prelungire condiţionată cu un an a Noului Tratat START
  • Rusia a propus prelungirea cu un an a acordului şi suspendarea activităţilor de proliferare nucleară
  • Oficial american: "Statele Unite sunt pregătite pentru o întâlnire imediată în scopul finalizării unui acord verificabil"
479 afișări
Imaginea articolului SUA salută oferta Rusiei de prelungire condiţionată cu un an a Noului Tratat START

FOTO: Profimedia

Administraţia Donald Trump a salutat, marţi, noua propunere a Rusiei de prelungire cu un an a Noului Tratat START prin suspendarea activităţilor de proliferare atomică în această perioadă.

Administraţia Vladimir Putin a formulat marţi o nouă propunere de prelungire a Noului Tratat pentru Reducerea Armamentului Strategic (Noul START). "Rusia propune prelungirea cu un an a Noului Tratat START şi este pregătită să asume obligaţia politică împreună cu SUA de a menţine actuala amploare a arsenalelor nucleare în această perioadă", a comunicat Ministerul de Externe de la Moscova.

"Prelungirea cu un an a Tratatului ar putea fi folosită pentru organizarea de negocieri bilaterale complete privind viitorul control asupra rachetelor nucleare, inclusiv prin discuţii obligatorii despre toţi factorii care pot influenţa stabilitatea strategică", a precizat Ministerul de Externe de la Moscova.

Administraţia Donald Trump a semnalat că ar putea accepta oferta. "Statele Unite apreciază disponibilitatea Federaţiei Ruse de a face progrese în problema controlului armamentului nuclear. Statele Unite sunt pregătite pentru o întâlnire imediată în scopul finalizării unui acord verificabil. Ne aşteptăm ca şi Rusia să îşi trimită diplomaţii pentru a face acest lucru", a declarat, conform publicaţiei The Hill, Morgan Ortagus, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat de la Washington.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici