SUA se opun prin veto unei acţiuni a Consiliului de Securitate al ONU privind Israelul şi Gaza

Statele Unite au opus miercuri veto unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care ar fi cerut pauze umanitare în conflictul dintre Israel şi militanţii palestinieni Hamas pentru a permite accesul ajutorului umanitar în Fâşia Gaza, potrivit Reuters.

1677 afișări
Imaginea articolului SUA se opun prin veto unei acţiuni a Consiliului de Securitate al ONU privind Israelul şi Gaza

Votul asupra textului redactat de Brazilia a fost amânat de două ori în ultimele două zile, în timp ce Statele Unite încearcă să intermedieze accesul ajutoarelor în Gaza.

Miercuri, doisprezece membri au votat în favoarea proiectului de text, în timp ce Rusia şi Marea Britanie s-au abţinut.

„Suntem pe teren şi facem munca grea a diplomaţiei”, a declarat ambasadorul american la ONU, Linda Thomas-Greenfield, în faţa celor 15 membri ai consiliului după vot. „Credem că trebuie să lăsăm această diplomaţie să se desfăşoare”.

„Da, rezoluţiile sunt importante. Şi da, acest consiliu trebuie să se pronunţe. Dar acţiunile pe care le întreprindem trebuie să fie dublate de faptele de pe teren şi să sprijine eforturile diplomatice directe. Acest lucru poate salva vieţi. Consiliul trebuie să facă acest lucru cum trebuie”, a spus ea.

În mod tradiţional, Washingtonul îl protejează pe aliatul său Israelul de orice acţiune a Consiliului de Securitate.

„Tocmai am fost din nou martori ai ipocriziei şi standardelor duble ale colegilor noştri americani”, a declarat ambasadorul rus la ONU, Vassily Nebenzia. O rezoluţie redactată de Rusia care cerea o încetare a focului umanitară nu a trecut luni.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut miercuri o încetare imediată a focului pentru a permite eliberarea ostaticilor şi acordarea de ajutor umanitar în Gaza.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici