SUA şi Japonia dezvoltă un sistem de interceptare cu rachete hipersonice

Japonia şi SUA vor dezvolte în comun un sistem de interceptare pentru a contracara rachetele hipersonice dezvoltate de China, Rusia şi Coreea de Nord, potrivit publicaţiei japoneze Yomiuri.

993 afișări
Imaginea articolului SUA şi Japonia dezvoltă un sistem de interceptare cu rachete hipersonice

Sursa foto: Hepta

Acordul în privinţa sistemului de interceptare va fi semnat vinerea viitoare, atunci când preşedintele Joe Biden se va întâlni cu prim-ministrul japonez Fumio Kishida în SUA.

SUA şi Japonia au convenit încă din ianuarie să ia în considerare dezvoltarea interceptorului la o întâlnire a secretarului de stat Antony Blinken şi a secretarului Apărării Lloyd Austin cu omologii lor japonezi, ministrul de externe Yoshimasa Hayashi şi ministrul apărării Yasukazu Hamada.

Spre deosebire de focoasele balistice tipice, care zboară pe traiectorii previzibile în timp ce cad din spaţiu către ţinte, proiectilele hipersonice îşi pot schimba cursul, făcându-le mai dificil de ţintit.

Washington şi Tokyo au dezvoltat o rachetă cu rază lungă de acţiune concepută pentru a lovi focoase în spaţiu, pe care Japonia o desfăşoară pe nave de război în marea dintre Japonia şi peninsula coreeană pentru a se proteja împotriva loviturilor cu rachete nord-coreene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici