SUA şi Marea Britanie analizează posibilitatea impunerii unor noi sancţiuni împotriva Rusiei

Statele Unite şi Marea Britanie analizează posibilitatea impunerii de noi sancţiuni pentru a presa guvernele rus şi sirian să stopeze acţiunile ofensive împotriva zonelor controlate de rebeli în oraşul Alep, informează site-ul postului France24.

1723 afișări
Imaginea articolului SUA şi Marea Britanie analizează posibilitatea impunerii unor noi sancţiuni împotriva Rusiei

SUA şi Marea Britanie analizează posibilitatea impunerii unor noi sancţiuni împotriva Rusiei (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Secretarul american de Stat, John Kerry, a fost prezent duminică la o reuniune pe tema situaţiei din Siria, care a avut loc la Londra şi la care au participat reprezentanţii Franţei, Germaniei, Italiei, Arabiei Saudite, Qatarului, Turciei, Iordaniei, Emiratelor Arabe Unite şi a Uniunii Europene.

Kerry a declarat că Statele Unite şi partenerii săi "discută toate mecanismele disponibile" pentru oprirea luptelor.

"Nu am observat un apetit prea mare pentru război din partea guvernelor din Europa," a remarcat oficialul american după reuniunea de la Londra

Atât Kerry, cât şi omologul său britanic, Boris Johnson, au afirmat că toate opţiunile sunt luate în calcul, însă şi-au exprimat reţinerea faţă de folosirea opţiunilor militare.

Oficialul american a declarat că ţările au obligaţia să nu "aţâţe" un conflict pentru că ar putea să se transforme în unul regional mai amplu sau într-unul în care sunt angrenate marile puteri pe poziţii diametral opuse. La rândul său, Johnson a descris folosirea forţei militare drept o măsură drastică.

Oficialul britanic a cerut Statelor Unite şi Europei să facă Rusia "să resimtă consecinţele" campaniei militare din Siria, prin intensificarea presiunii economice asupra Moscovei şi Damascului.

Kerry a confirmat faptul că Washingtonul analizează opţiunea introducerii de noi sancţiuni şi a acuzat Rusia că participă la comiterea de "crime de război în mod regulat."

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici