SUA şi Marea Britanie impun sancţiuni suplimentare împotriva unor oficiali care au legături cu Hamas

  • SUA şi Marea Britanie au impus sancţiuni suplimentare împotriva unor persoane din Turcia şi din alte ţări care au legături cu gruparea Hamas.
  • Sancţiunile vizează opt oficiali care promovează agenda şi interesele Hamas în străinătate şi ajută la gestionarea finanţelor sale.
244 afișări
Imaginea articolului SUA şi Marea Britanie impun sancţiuni suplimentare împotriva unor oficiali care au legături cu Hamas

Statele Unite şi Marea Britanie au impus miercuri sancţiuni suplimentare împotriva unor persoane din Turcia şi din alte ţări care au legături cu gruparea Hamas, a anunţat Departamentul Trezoreriei din SUA, scrie Reuters.

Sancţiunile vizează opt oficiali care promovează agenda şi interesele Hamas în străinătate şi ajută la gestionarea finanţelor sale, a precizat Trezoreria.

"Hamas continuă să se bazeze în mare măsură pe reţele de oficiali şi afiliaţi bine plasaţi, exploatând jurisdicţii aparent permisive pentru a dirija campanii de strângere de fonduri în beneficiul grupului şi canalizând aceste venituri ilicite pentru a-şi susţine activităţile militare din Gaza", a declarat Brian Nelson, subsecretar al Trezoreriei.

Mai mulţi dintre oficialii Hamas vizaţi se aflau în Turcia, inclusiv unul dintre principalii agenţi financiari ai grupării din această ţară, Haroun Mansour Yaqoub Nasser Al-Din, a precizat sursa citată.

Haroun Nasser Al-Din a fost implicat într-o reţea care a transferat bani din Turcia şi Gaza către centrul de comandă al Hamas din oraşul Hebron din Cisiordania, a arătat Nelson, şi a ajutat la subvenţionarea activităţilor Hamas.

Nelson a călătorit în Oman şi Turcia la sfârşitul lunii noiembrie pentru a contribui la eforturile SUA de a împiedica Hamas şi alte grupuri să strângă şi să transfere fonduri.

În cadrul acţiunilor coordonate de miercuri, Marea Britanie a declarat că a sancţionat alte şapte persoane care au legătură cu Hamas, inclusiv Mahmoud Zahar, cofondatorul Hamas, şi Ali Baraka, şeful relaţiilor externe al Hamas, care a fost sancţionat, de asemenea, de Statele Unite.

Sancţiunile britanice vizează şi un lider al grupării palestiniene Jihadul Islamic şi oameni din reţeaua financiară care sprijină Hamas, inclusiv persoane din Liban şi Algeria.

Washingtonul a impus anterior în trei rânduri sancţiuni împotriva grupării Hamas după atacurile acesteia în Israel din 7 octombrie.

Printre alte persoane sancţionate de Statele Unite se numără Ismail Musa Ahmad Barhum, care a ajutat la colectarea de bani din strângerea de fonduri la nivel mondial în conturile ministerului de finanţe al Hamas, a precizat Departamentul Trezoreriei, şi Jihad Muhammad Shaker Yaghmour, reprezentantul oficial al Hamas în Turcia.

Sancţiunile l-au vizat şi pe Mehmet Kaya, de asemenea stabilit în Turcia, pentru implicarea sa în mai multe transferuri de bani în numele Hamas, "furnizând în cele din urmă zeci de milioane de dolari sub formă de servicii financiare pentru Hamas", a precizat Departamentul Trezoreriei din SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici