SUA susţin Republica Moldova, dă asigurări John McCain

Statele Unite susţin Republica Moldova, a declarat joi, la Chişinău, senatorul John McCain, asigurând că Washingtonul va ajuta fosta republică sovietică în drumul spre Uniunea Europeană (UE), potrivit unui comunicat al Guvernului moldovean.

284 afișări
Imaginea articolului SUA susţin Republica Moldova, dă asigurări John McCain

John McCain (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Noi vă susţinem, noi credem în voi şi ştim că treceţi printr-o perioadă dificilă”, a afirmat senatorul John McCain la întâlnirea cu premierul Iurie Leancă, se arată în comunicatul Guvernului de la Chişinău.

Republicanul John McCain se află în vizită la Chişinău împreună cu o delegaţie a Senatului SUA.

Senatorii americani şi premierul Iurie Leancă au discutat despre intensificarea relaţiilor politice şi comerciale, atragerea unor investiţii, securitatea energetică, evoluţiile regionale şi reglementarea conflictului transnistrean.

John McCain se află la Chişinău pentru a doua oară. El a mai vizitat Republica Moldova în anul 2011.

În urma anexării peninsulei Crimeea de către Rusia, senatorul John McCain a criticat dur Rusia şi a atras atenţia în legătură cu situaţia din Republica Moldova.

Vizita delegaţiei americane la Chişinău intervine pe fondul temerilor privind eventuale presiuni ale Rusiei asupra Republicii Moldova înaintea semnării Acordului de Asociere cu UE.

Mai mulţi oficiali şi-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea în legătură cu tensiuni privind conflictul din regiunea trasnistreană, în condiţiile în care Rusia menţine trupe pe teritoriul Republicii Modova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici